indie movie  

Wednesday, February 25, 2009



erm entry kali ni aku nk tanya la apa pendapat korang pasal indie movie ni (bkn filem hindustan ok)

ok kita dh ada filem-filem indie yang dah kuar kat pawagan pun like KAMI, n My Indie Rock Darling.

sebenarnya apa sebenarnya konsep indie ni....dari segi jalan ceritanye ke, or budget filem tu ke, or......

then tgk kedua-dua filem ni aku rasam memang ada market sbb filem2 luar pun ada gak style camni mcm Indon ar aku tgk banyak diaorg buat filem2 yg mcm ni tp x pasti samaada filem tersebut indie atau tidak......

dimana indie tu sendiri letaknya dalam filem tersebut?......

macamana nk describe erk........

AddThis Social Bookmark Button

Email this post


2 comments: to “ indie movie

  • Pekin
    March 24, 2009 at 1:55 PM  

    pada kita sendiri la...kalau kita tgk dari perspektif lain..maka lain lah jadi nya...tak mustahil second gred film boleh mengatasi first gred film..semuanya bergantung kepada kualiti original sebuah karya...

  • julie
    April 9, 2009 at 7:15 PM  

    yup i am agree wit u....thanks for ur comment. but kemana plak hala tuju filem2 jenis ini?